• Prosés produksi hidrogén péroxida
  • Prosés produksi hidrogén péroxida

Prosés produksi hidrogén péroxida

Katerangan pondok:

Rumus kimia hidrogén péroxida nyaéta H2O2, umumna katelah hidrogén péroxida.Penampilan nyaéta cairan transparan teu warnaan, éta mangrupa oksidan kuat, solusi cai na cocog pikeun disinfection tatu médis sarta disinfection lingkungan jeung disinfection dahareun.


Rincian produk

Tag produk

Prosés produksi hidrogén péroxida

Rumus kimia hidrogén péroxida nyaéta H2O2, umumna katelah hidrogén péroxida.Penampilan nyaéta cairan transparan teu warnaan, éta mangrupa oksidan kuat, solusi cai na cocog pikeun disinfection tatu médis sarta disinfection lingkungan jeung disinfection dahareun.Dina kaayaan normal, éta bakal terurai jadi cai jeung oksigén, tapi laju dékomposisi pisan slow, sarta laju réaksi ieu gancangan ku nambahkeun katalis - mangan dioksida atawa radiasi gelombang pondok.

sipat fisik

Solusi cai nyaéta cairan transparan teu warnaan, larut dina cai, alkohol, éter, sareng teu leyur dina bénzéna sareng éter minyak bumi.

Hidrogen péroxida murni nyaéta cairan kentel biru muda kalayan titik lebur -0,43 ° C sareng titik ngagolak 150,2 ° C. Hidrogen péroxida murni bakal ngarobah konfigurasi molekulna, sahingga titik leburna ogé bakal robih.Dénsitas padet dina titik beku nyaéta 1,71 g/, sareng dénsitas turun nalika suhu ningkat.Cai mibanda gelar leuwih gede pakaitna ti H2O, jadi konstanta diéléktrik sarta titik golak na leuwih luhur ti cai.Hidrogen péroxida murni rélatif stabil, sarta sacara ganas terurai jadi cai jeung oksigén lamun dipanaskeun nepi ka 153 ° C. Perlu dicatet yén teu aya beungkeut hidrogén antarmolekul dina hidrogén péroxida.

Hidrogén péroxida gaduh pangaruh oksidasi anu kuat dina zat organik sareng umumna dianggo salaku agén pangoksidasi.

Sipat kimiawi

1. Oksidatif
(Timah bodas dina lukisan minyak [timah karbonat dasar] bakal ngaréaksikeun sareng hidrogén sulfida dina hawa pikeun ngabentuk timah sulfida hideung, anu tiasa dikumbah ku hidrogén péroxida)
(merlukeun medium basa)

2. Ngurangan
3. Dina 10 ml larutan sampel 10%, tambahkeun 5 ml larutan uji asam sulfat éncér (TS-241) jeung 1 ml larutan uji kalium permanganat (TS-193).
Kedah aya gelembung sareng ngaleungit warna kalium permanganat.Éta asam kana lakmus.Dina hal bahan organik, éta ngabeledug.
4. Candak 1 g sampel (akurat ka 0,1 mg) jeung éncér ka 250,0 ml cai.25 ml larutan ieu dicandak, sareng 10 ml larutan uji asam sulfat éncér (TS-241) ditambahkeun, dituturkeun ku titrasi kalayan 0,1 mol/L kalium permanganat.0,1 mol / L per ml.Kalium permanganat pakait jeung 1,70 mg hidrogén péroxida (H2O2).
5. Dina kasus zat organik, panas, pembebasan oksigén jeung cai, dina kasus asam kromat, kalium permanganat, bubuk logam diréaksikeun ganas.Pikeun nyegah dékomposisi, jumlah renik penstabil sapertos natrium stannate, natrium pirofosfat atanapi anu sanésna tiasa ditambihkeun.
6. Hidrogén péroxida mangrupa asam lemah pisan: H2O2 = (malik) = H++ HO2-(Ka = 2,4 x 10-12).Ku alatan éta, péroxida tina logam bisa dianggap salaku uyah na.

Tujuan utama

Pamakéan hidrogén péroxida dibagi kana kagunaan médis, militér sareng industri.Disinfeksi sapopoé nyaéta hidrogén péroxida médis.Hidrogen péroxida médis tiasa maéhan baktéri patogén peujit, cocci pyogenic, sareng ragi patogén, anu umumna dianggo pikeun disinfeksi permukaan objék.Hidrogén péroxida miboga éfék oksidasi, tapi konsentrasi hidrogén péroxida médis sarua atawa leuwih handap 3%.Nalika diusap kana permukaan tatu, éta bakal kaduruk, permukaanna bakal dioksidasi janten bodas sareng gelembung, sareng éta tiasa dikumbah ku cai.Saatos 3-5 menit Mulangkeun warna kulit asli.

Industri kimia dipaké salaku bahan baku pikeun ngahasilkeun natrium perborate, natrium percarbonate, asam peracetic, natrium klorit, thiourea péroxida, jsb, agén pangoksidasi kayaning asam tartaric jeung vitamin.Industri farmasi dianggo salaku baktérisida, disinféktan, sareng oksidan pikeun ngahasilkeun thiram sareng 40 liter agén antibakteri.Industri percetakan sareng ngawarnaan dianggo salaku agén pemutihan pikeun lawon katun sareng salaku agén ngawarnaan pikeun ngawarnaan tong.Ngaleungitkeun beusi sareng logam beurat sanés nalika dianggo dina produksi uyah logam atanapi sanyawa sanés.Ogé dipaké dina electroplating mandi ngaleupaskeun pangotor anorganik sarta ngaronjatkeun kualitas bagian plated.Ogé dipaké pikeun pemutihan wol, sutra atah, gading, bubur, gajih, jsb konsentrasi luhur hidrogén péroxida bisa dipaké salaku suluh kakuatan rokét.

Pamakéan sipil: nungkulan bau solokan dapur, ka apoték mésér hidrogén péroxida tambah cai ditambah bubuk cuci kana solokan nu bisa decontaminated, disinfected, sterilized;

3% hidrogén péroxida (kelas médis) pikeun disinfeksi tatu.

Hukum industri

Métode produksi hidrogén péroxida basa: éléktroda hawa anu ngandung kripton pikeun ngahasilkeun hidrogén péroxida basa, dicirikeun yén unggal pasangan éléktroda diwangun ku piring anoda, bolong plastik, mémbran kation sareng katoda hawa anu ngandung hélium, di luhur. jeung tungtung handap wewengkon gawé éléktroda.Aya chamber distribution keur ngasupkeun cairan sarta chamber kempelan pikeun discharging cairan, sarta hiji orifice ieu disusun dina inlet cairan, sarta éléktroda multi-komponén adopts métode sambungan runtuyan dipole kawates pikeun lengthen softness plastik tina sirkulasi anoda. inlet jeung outlet cai alkali.Saatos tabung disambungkeun ka manifold ngumpulkeun cair, grup éléktroda multi-komponén dirakit ku plat Unit.

Métode nétralisasi asam fosfat: dicirikeun ku yén éta disiapkeun tina larutan natrium péroxida cai ku léngkah-léngkah ieu:

(1) Hiji leyuran cai natrium péroxida ieu neutralized ka pH 9,0 nepi ka 9,7 jeung asam fosfat atawa natrium dihidrogén fosfat NaH2PO4 pikeun ngabentuk leyuran cai tina Na2HPO4 na H2O2.

(2) Leyuran cai tina Na2HPO4 jeung H2O2 ieu leuwih tiis nepi ka +5 nepi ka -5 °C ku kituna lolobana Na2HPO4 ieu precipitated salaku Na2HPO4•10H2O hidrat.

(3) Campuran nu ngandung Na2HPO4 • 10H 2 O hidrat jeung hiji leyuran hidrogén péroxida cai ieu dipisahkeun dina separator centrifugal pikeun misahkeun Na 2HPO 4 • 10H 2 O kristal tina jumlah leutik Na 2 HPO 4 jeung leyuran hidrogén péroxida cai.

(4) Leyuran cai nu ngandung sajumlah leutik Na2HPO4 jeung hidrogén péroxida ieu ngejat dina evaporator pikeun meunangkeun uap nu ngandung H2O2 jeung H2O, sarta leyuran uyah kentel Na2HPO4 ngandung hidrogén péroxida ieu discharged ti handap sarta balik deui ka tank nétralisasi. .

(5) The uap ngandung H2O2 na H2O ieu subjected ka distilasi fractional dina ngurangan tekanan pikeun ménta ngeunaan 30% produk H2O2.

Métode asam sulfat éléktrolit: éléktrolisis 60% asam sulfat pikeun meunangkeun asam peroxodisulfuric, terus dihidrolisis pikeun meunangkeun konsentrasi 95% hidrogén péroxida.

Métode 2-Étil oksim: Métode utama produksi skala industri nyaéta metode 2-étil oksim (EAQ).2-étil hidrazin dina suhu nu tangtu.

Gaya meta jeung hidrogén dina aksi katalis pikeun ngabentuk 2-étilhydroquinone, sarta 2-étilhydroquinone ngahasilkeun oksigén jeung oksigén dina suhu jeung tekanan nu tangtu.

Réaksi réduksi, 2-étilhydroquinone diréduksi jadi 2-étil hidrazin jeung hidrogén péroxida kabentuk.Saatos ékstraksi, leyuran hidrogén péroxida cai dicandak, sarta tungtungna dimurnikeun ku hidrokarbon aromatik beurat pikeun ménta solusi hidrogén péroxida cai mumpuni, ilahar disebut hidrogén péroxida.Kalolobaan prosés ieu dipaké pikeun nyiapkeun 27,5% hidrogén péroxida, sarta konsentrasi luhur leyuran hidrogén péroxida cai (kayaning 35%, 50% hidrogén péroxida) bisa diala ku distilasi.


  • saméméhna:
  • Teras:

  • Tulis pesen anjeun di dieu sareng kirimkeun ka kami

    produk patali

    • Ngungkulan prosés anyar cai limbah furfural ditutup sirkulasi évaporasi

      Nguruskeun prosés anyar runtah furfural ...

      Patén penemuan nasional Karakteristik sareng metode pengobatan limbah furfural: Cai mibanda kaasaman anu kuat.Cai limbah handap ngandung 1.2% ~ 2.5% asam asétat, nu turbid, khaki, transmitansi cahaya <60%.Salian cai jeung asam asétat, éta ogé ngandung jumlah leutik furfural, asam organik renik séjén, keton, jsb COD dina wastewater nyaeta ngeunaan 15000 ~ 20000mg / L ...

    • Furfural sareng tongkol jagung ngahasilkeun prosés furfural

      Furfural sareng tongkol jagung ngahasilkeun prosés furfural

      Kasimpulan Bahan serat tutuwuhan Pentosan anu ngandung (sapertos Tongkol jagung, cangkang kacang, hulls siki kapas, hulls, sawdust, kai kapas) bakal hidrolisis jadi pentosa dina fluence tina suhu jeung katalis nu tangtu, Pentoses ninggalkeun off tilu molekul cai pikeun ngabentuk furfural. The cob jagong dipaké ku bahan biasana, sarta sanggeus runtuyan prosés nu ngawengku Purifikasi, crushing, jeung asam hy ...